Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για το μέλλον της Ελλάδας

Η ώρα της κρίσης χτυπάει στις 14:00 της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2011 καθώς τότε ξεκινά η ψηφοφορία του ...μεσοπρόθεσμου προγράμματος η εξέλιξη της οποίας εν πολλοίς θα καθορίσει την ομαλή δανειοδότηση της χώρας ή την άμεση χρεοκοπία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντατικές και επίμονες ζυμώσεις που πραγματοποίησαν τα κυβερνητικά στελέχη είχαν αποτελέσματα με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 154 «ΝΑΙ» από την κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός τους.
Πλέον, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως μόνο ο Αλέκος Αθανασιαδής θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα θα είχαν εξασφαλίσει και την δική του ψήφο εάν ο Κοζανίτης βουλευτής δεν ήταν τόσο απόλυτος στην καταψήφιση του.
Επιπροσθέτως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο 2-3 βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων, κυρίως από ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει πως η ΝΔ θα καταψηφίσει, όμως, στην Συγγρού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την τελική στάση που θα έχει η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι δεδομένο πως θα καταψηφίσουν, το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα την ξεκαθαρίσει με την ομιλία της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (σ.σ. αναμένεται να μιλήσει στις 10:00-10:15 το πρωί της Τετάρτης).