Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Tα βίαια επεισόδια πρωταγωνιστούν σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Πρωτοσέλιδο έγινα ξανά τα χθεσινά επεισόδια σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία πολλές φορές ...
διέκοπταν την κανονική τους ροή ειδήσεων για να μεταδώσουν τα γεγονότα από την πλατεία Συντάγματος μεταξύ της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων.
Το βρετανικό BBC, κάνει για τα χειρότερα επεισόδια του τελευταίου χρόνου, ενόψη της ψηφοφορίας στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Μεταδίδει ακόμη τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου ότι μόνο με τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου θα «σταθεί» η χώρα ξανά στα πόδια της.

Το CNN έκανε συνεχή κάλυψη των γεγονότων με ειδικό ανταποκριτή στην Αθήνα. Το κανάλι αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους αναρχικούς κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας.
Στον πετροπόλεμο μεταξύ των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων αναφέρεται και το δίκτυο Αl Jazzera, το οποίο κάνει λόγο για 21 τραυματίες αστυνομικούς αλλά και στις εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας.

«Πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ εκτοξεύονται στους αστυνομικούς από τους αναρχικούς, οι οποίοι δέχονται για απάντηση τα δακρυγόνα» σημειώνει το Sky News.
Η ισπανική El Pais, αναφέρεται στους δεκάδες τραυματίες από τα χτεσινά γεγονότα έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Η απεργία παραλύει την χώρα, ενώ στο Κοινοβούλιο ψηφίζεται το νομοσχέδιο περικοπών» γράφει στο άρθρο της για την Ελλάδα.

newscode.gr