Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τούρκος επιχειρηματίας αγοράζει ελληνικά νησιά

Να αγοράσει τρία ελληνικά νησιά ενδιαφέρεται Τούρκος επιχειρηματίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της... Zaman.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν, βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά μεσιτικά γραφεία ενώ εξετάζει συνολικά τις περιπτώσεις τουλάχιστον έξι νησιών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ενδιαφέρον του επιχειρηματία εστιάζεται στα εξής νησιά: χερσόνησος Λιχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιότισσα, Ναυσικά και Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.
Ο Τούρκος επιχειρηματίας σχεδιάζει στην περίπτωση που τελικά αγοράσει ελληνικά νησιά, την ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.
Επίσης στα σχέδια του περιλαμβάνεται η σύνδεση με πλοιάρια των τουρκικών νησιών με τα ελληνικά νησιά, για τα οποία ενδιαφέρεται ο Φικρέτ Ίναν.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το κόστος των νησίδων θα κυμανθεί μεταξύ 3 εκατομμυρίων και 20 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του ο κ. Ίναν δεν αποκλείει να υπάρξουν αντιδράσεις στην Ελλάδα για τις προθέσεις του αλλά εμφανίζεται σίγουρος για την προθυμία των αρχών της χώρας μας!
Πρόσφατα αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί 35 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες.
Πάντως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δια μέσω κύκλων, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκρίνει πώληση ελληνικών νησιών σε Τούρκους ιδιοκτήτες.

newsbomb.gr