Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τι σημαίνει να έχεις γεννηθεί την 3η Ιουλίου

Τα χαρακτηριστικά όσων έχουν σήμερα γενέθλιαΠολλοί από αυτούς που έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα, πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι έχουν τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στα χέρια τους... Είναι αρκετά παράξενοι άνθρωποι, συντηρητικοί στην εμφάνιση και στις συνήθειες.

Είναι φαινομενικά κυνικοί αλλά στην πραγματικότητα ο κυνισμός τους κρύβει μια σημαντική ευαισθησία, και μέσα απο αυτόν χτίζουν ένα προστατευτικό κέλυφος γύρω απο τον εαυτό τους. Μέσα από το οχυρό τους, παρακολουθούν τον κόσμο γύρω τους χωρίς να τους ξεφεύγει τίποτα.

Σχολιάζουν συχνά ότι βλέπουν και βρίσκουν ενδιαφέρον στους παράξενους ανθρώπους αλλά και στην περίεργη φύση του ανθρώπου γενικότερα. Τείνουν να είναι ιδιαίτερα φιλοσοφικοί, συνεπαίρνονται απο την ζωή και την παρακολουθούν σαν ένας δικαστής από τον έδρανο του.

Οι φίλοι και η οικογένεια τους μπορεί να τους βρίσκουν διασκεδαστικούς και επιβλητικούς αλλά ίσως τους παίρνουν κάτι λιγότερο από σοβαρά. Αυτό μπορεί να τους πληγώσει, αφού χρειάζονται την υποστήριξη των άλλων αλλά φοβούνται να το εκφράσουν άμεσα τόσο που καμία φορά μπορεί να περιμένουν χρόνια, ελπίζοντας ότι θα βρούνε κάποιον που πραγματικά θα εκτιμάει τον τρόπο σκέψης τους.

Είναι ο ανθρώπινος χαρακτήρας που ενδιαφέρει όσους έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα, γιαυτό δεν παρατηρούν απλώς τι λένε και κάνουν οι άλλοι, αλλά προσπαθούν να ανακαλύψουν τι νοιώθουν. Μπορεί να πάνε τόσο μακρυά ώστε να ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα που η κοινωνία θεωρεί ως διεστραμμένα.

Λόγω της ευαίσθητης και αισθαντικής φύσης τους, μπορεί περιστασιακά να έλκονται απο αμφισβητούμενες δραστηριότητες αλλά σύντομα επαναπροσδιορίζουν την ισορροπία τους, όντας έτοιμοι να προκαλέσουν τον εαυτό τους για την επόμενη περιπέτεια. Είναι άνθρωποι που σπάνια βαριούνται αφού πάντα βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον να παρατηρήσουν σε κυριολεκτικά τα πάντα γύρω τους. Όμως σε βάθος χρόνου μπορεί να κάνουν έντονα διακρίσεις και να φαίνονται σνομπ στους άλλους.

Γεννημένοι στις 3 Ιουλίου: Franz Kafka, Tom Cruise, Tom Stoppard, Γιάννης Κορωναίος (!!)