Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτή είναι η παρουσιάστρια που είχε στην κατοχή της πανάκριβο - κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φθάσουν στον εισαγγελέα... η 40χρονη γνωστή παρουσιάστρια και ο αντικέρ που συνελήφθησαν χθες την ώρα που προσπάθησαν να πουλήσουν έναν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς σε αστυνομικούς.


Στους συλληφθέντες θα απαγγελθούν πιθανότατα κατηγορίες...
κακουργηματικού χαρακτήρα και θα αναλάβει την υπόθεση ανακριτής, ο οποίος θα κληθεί να «ανακαλύψει» και τη διαδρομή που ακολούθησε ο πίνακας που κλάπηκε το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο των Βρυξελλών, στο Βέλγιο μέχρι που έφθασε στα χέρια αυτών των 2 ανθρώπων.


Η Τόνια Μαυρομάτη, παρουσιάστρια του ΤΗΛΕΦΩΣ, έχει ισχυριστεί ότι της τον είχε δώσει στη Ρόδο ένα Ιταλός φίλος της ενώ -όπως όλα δείχνουν- η ίδια γνώριζε και το γεγονός πως ήταν κλεμμένος αλλά και την ιδιαίτερα μεγάλη αξία του.


Σύμφωνα με ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί της είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κάτι που ισχύει και για τον -επίσης γνωστό- 65χρονο αντικέρ. 


Οι δυο τους έχουν μακροχρόνια γνωριμία καθώς το σπίτι της βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κατάστημα του 65χρονου.


«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά της κατά τη σύλληψη. Το μόνο που ψέλλισε ήταν “καταστράφηκα…”» τόνισε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος έπαιξε καίριο ρόλο στην επιτυχημένη κατάληξη της αναζήτησης του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας. 


Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι δύο συλληφθέντες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, στο οποίο μάλιστα είχαν κλείσει και μία διανυκτέρευση.